Overheid in Drenthe

DEN HAAG – Raadsleden die actief zijn in de regio krijgen zelden (48 procent) of nooit (8 procent) feedback op hun raadswerkzaamheden in de regio. Bovendien is er niet of nauwelijks overleg met collega-raadsleden uit andere gemeenten: driekwart (76 procent) van de raadsleden die actief zijn in de regio heeft hooguit één keer per maand informeel overleg met raadsleden van verschillende gemeenten.

Het belangrijkste informatiekanaal om te vertellen wat er in de regio is voorgevallen, is voor raadsleden die actief zijn in de regio de eigen fractie. Nog geen kwart van de in de regio actieve raadsleden gebruikt de raadsvergadering om te collega’s in de eigen gemeenteraad bij te praten over wat er in de regio speelt.

Dit zijn de meest opvallende uitkomsten uit het onderzoek “Raad in verbinding in de regio” van Raadslid.Nu. Het onderzoek is in opdracht van Raadslid.Nu door onderzoeksbureau Overheid in Nederland uitgevoerd onder raadsleden, actief in de regio en niet-actief in de regio’s Drechtsteden, West-Brabant, Utrecht, Twente, Eindhoven-Helmond.

Dit bestand is van het type pdf (Acrobat Reader document)  Raadsledenonderzoek Raad in verbind met de regio (1007,69 KB)